Αρκετοί είναι αυτοί που φαίνεται να αγνοούν τα μέτρα κατά του συνωστισμού σε μία προσπάθεια να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού. Η τηλεόραση του Mega παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από εικόνες συνωστισμού σε πριβέ πάρτι, που έγινε σε βίλα στη Μύκονο το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα, επρόκειτο για ένα πάρτι με είσοδο, αφού για να συμμετάσχει κάποιος έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 20 ευρώ.

Στο πάρτι φαίνεται να συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα και να έπαιξαν δύο γνωστοί dj, ενώ τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα έφταναν μέχρι τα χωράφια. Στις 3 τα ξημερώματα η αστυνομία εισέβαλε στη βίλα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης είπε πως έκανε πάρτι για τα γενέθλιά του. Παρά τους ισχυρισμούς του κατέληξε στο αυτόφωρο για ηχορύπανση, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχε είσοδος.

Σημειώνεται πως βαρύ πρόστιμο 20.000 ευρώ αλλά και «λουκέτο» 60 ημερών επιβλήθηκε σε γνωστό beach bar στην παραλία της Φτελιάς. Οι καταστηματάρχες αντέδρασαν έντονα στην απόφαση, ενώ έφτασαν να απειλούν ακόμα και με λουκέτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχουμε σαν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρκεί να είναι εφικτό. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους αστυνομεύεις και να τους απαγορεύεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, στον ΣΚΑΪ.

Πριν λίγες ημέρες, σε μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης του εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία.  Όλες οι ξαπλώστρες και ομπρέλες απομακρύνθηκαν από όλες τις πλαζ του νησιού με τους επαγγελματίες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών, όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα και θα βάλουν στον πάγο το προσωπικό που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.