Εφιαλτική τροπή πήρε η υπόθεση της νεκρής γυναίκας που εντοπίστηκε στα Τρίκαλα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια γυναίκα 30 ετών, βάσει του σωματότυπού της και των χτυπημάτων της, ωστόσο όπως αποδείχτηκε πρόκειται για μια ανήλικη μόλις 16 ετών… Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε στο λόγο του Προφήτη Ηλία. Την άτυχη κοπέλα βρήκαν έξω από το εκκλησάκι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας στο χώρο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πρώτες ενδείξεις «δείχνουν» αυτοκτονία. Αξιωματικοί που έχουν γνώση των ερευνών της υπόθεσης, λένε πως το πιθανότερο σενάριο είναι πως η κοπέλα ανέβηκε στην εκκλησία σε μεγάλο ύψος και στη συνέχεια έπεσε στο κενό. Μάλιστα οι αστυνομικοί επικαλούνται και τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της άτυχης 16χρονης και τα τραύματα που φέρει φαίνεται να είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος.

Παράλληλα από την έως τώρα αστυνομική έρευνα δεν προκύπτει προς το παρόν η παρουσία 2ου προσώπου στο χώρο που εντοπίστηκε νεκρή η 16χρονη. Πρόκειται για κοπέλα Αλβανικής καταγωγής, η οποία ζούσε με τη μητέρα της και τη δίδυμη αδελφή της, καθώς και με τα άλλα 2 αδέρφια της στην πόλη των Τρικάλων. Σημειώνεται πως οι γονείς και άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί στην Α.Δ. Τρικάλων προκειμένου να δώσουν καταθέσεις, ενώ αναμένεται κλιμάκιο του εγκληματολογικού από Θεσσαλονίκη, όπου και θα μεταφερθεί το κορίτσι για νεκροψία-νεκροτομή.

Βία κατά των γυναικών

Χιλιάδες είναι τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών καθημερινά. Συγκεκριμένα:

  • 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
  • 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
  • 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
  • 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.

ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: [email protected] .

Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η ΓΓΙΦ λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις