Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Μεταξύ άλλων, σχολίασε και την απόφαση να απαγορευτούν τα πανηγύρια μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται η απαγόρευση να επεκταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν το μέτρο απαγόρευσης επεκταθεί και τον Αύγουστο, τότε δεν θα διεξαχθούν τα πανηγύρια που γίνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου, πέρα από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα τους, αποτελούν και μια σημαντική πηγή εσόδων για την επαρχία.

Επιπλέον , ο υφυπουργός ανέφερε πως έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από όλες τις Αρχές και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, σημείωσε πως σημαντικό ρόλο στην προστασία από τον κορονοϊό παίζει η ατομική ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη». Προέτρεψε, δε, τους πολίτες να κάνουν παρατηρήσεις όταν βλέπουν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Απατώντας σε ερώτηση για το αν θα παρθούν νέα μέτρα, όπως αυτό που ακούστηκε για τη μείωση του μέγιστου αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, απάντησε πως δεν υπήρξε τέτοιο σενάριο, αλλά και ότι «γενικά, δεν υπήρξε κανένα μέτρο στο τραπέζι, εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων». Ξεκαθάρισε, δε, ότι: «δεν θα υπάρξει γενικό lockdown, αλλά θα υπάρξουν τοπικά αν χρειαστεί», υπογραμμίζοντας ότι, «δε θέλουμε να βάλουμε φρένο στον τουρισμό».

Οι Έλληνες χαλάρωσαν – 9 στους 10 δεν φορούν μάσκα

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της υγείας σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Τα κρούσματα είναι πλέον καθημερινά διψήφια, την Τετάρτη κατεγράφησαν 27 νέα, ενώ πλέον οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική ακόμα και στους κλειστούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα