Στις φλόγες τυλίχθηκαν πέντε αυτοκίνητα στην Παλλήνη, ύστερα από εμπρησμό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική άγνωστοι πυρπόλησαν συνολικά πέντε αυτοκίνητα, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με τη βοήθεια των πυροσβεστών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, ο πρώτος εμπρησμός σημειώθηκε σε αγροτικό όχημα στην οδό Κλεομένους, όπου 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα έσβησαν τη φωτιά.

Στη συνέχεια, η Πυροσβεστική δέχθηκε τηλεφώνημα για φωτιά σε άλλα τέσσερα αυτοκίνητα στις οδούς Πυθαγόρα και Ασκληπιού, όπου στις δύο επιχειρήσεις μετείχαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Οι αποζημιώσεις των εμπρησμών

Στα ψιλά γράμματα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θα πρέπει να ανατρέξουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που μπαίνουν στο στόχαστρο εμπρηστών, για να διαπιστώσουν εάν δικαιούνται αποζημίωσης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ακόμη και εάν πέραν της υποχρεωτικής ασφάλισης, δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, έχουν και συμπληρωματική (πυρός), δεν αποκλείεται τελικά να βρεθούν ακάλυπτοι.

«Με την ασφάλιση πυρός ο κάτοχος του συμβολαίου καλύπτεται για ζημιές που μπορούν να προκληθούν στο αυτοκίνητο από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ή έκρηξη. Η μολότοφ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και για να λάβει κάποιος αποζημίωση θα πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τρομοκρατικές ενέργειες», αναφέρουν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο και προσθέτουν:

«Πολλές εταιρίες, όμως, δεν παρέχουν την επίμαχη κάλυψη, ειδικά σε Ι.Χ. που είναι άνω της 15ετίας, ή τη διαχωρίζουν, όπως και αυτές των κακόβουλων ενεργειών ή τις ζημιές από απεργίες και εν γένει πολιτικές ταραχές, ανεβάζοντας κατά τι το κόστος των ασφαλίστρων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως προκύπτει από σχετική προσφορά που έλαβε 50χρονη οδηγός για ένα όχημα του 2015, αξίας 10.500 ευρώ, η φθηνότερη ασφάλιση που μπορεί να λάβει υπολογίζεται στα 174,63 ευρώ το εξάμηνο. Οσο δελεαστική κι αν φαντάζει, η οδηγός θα πρέπει να αντιληφθεί πως σε αυτή υπάρχει κάλυψη από πυρκαγιά, όχι, όμως, από τρομοκρατικές ή κακόβουλες ενέργειες ή απεργίες. Σε περίπτωση, δηλαδή, που το αμάξι της καεί από μολότοφ, δεν θα λάβει καμία αποζημίωση. Στην αμέσως πιο ακριβή προσφορά (176,05 ευρώ) δεν υπάρχει πρόβλεψη για κακόβουλες ενέργειες, ενώ στις πιο… τσουχτερές το Ι.Χ. είναι πλήρως ασφαλισμένο.