Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, δεν έχουν παραδοθεί όλες οι μάσκες που θα δοθούν στους μαθητές των δημοτικών. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στάλθηκαν 27.000 μάσκες που κρίθηκαν ακατάλληλες.

«Οι 27.000 μάσκες κρίθηκαν ακατάλληλες. Κακώς τις παρέλαβε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα και τις απέστειλε στον δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως προκύπτουν ευθύνες και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθούν. Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου ο κ. Κυρίζογλου είναι δήμαρχος, έχει ήδη προμηθευτεί 7.200 μάσκες, οι οποίες στοίχισαν περίπου 10.000 ευρώ.

«Εμείς πληρώσαμε τις μάσκες, με χρήματα του Δήμου, για να μην εκτεθούμε στα μάτια γονέων και μαθητών», πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου. Πρόσθεσε, τέλος, ακόμη ότι “η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χορηγήσει τις μάσκες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε στο thestival.gr ότι «μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία θα είναι όλα έτοιμα. Το ζήτημα που προέκυψε αφορά στις προδιαγραφές των μασκών. Παρά τις ενστάσεις του προμηθευτή, ως βήμα σοβαρότητας κι υπευθυνότητας απέναντι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας, η ποσότητα αυτή θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλον προμηθευτή, εντός του υπάρχοντος διαγωνισμού».

Δεν έχουν σταλεί οι μάσκες σε πολλά σχολεία

Νωρίτερα, την Παρασκευή η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι η διαδικασία της παράδοσης των μασκών θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα. Πάντως μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής οι περισσότεροι δήμοι δεν τις είχαν παραλάβει ακόμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος Γλυφάδας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, το Σάββατο θα παραδοθούν οι μισές από τις 12.000 μάσκες που θα χρειαστεί ο δήμος για να διανέμει στα σχολεία και οι υπόλοιπες μάσκες θα παραδοθούν προοδευτικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για κάθε μαθητή θα αναλογεί μόνο μια μάσκα και όχι δύο όπως είχε προβλεφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για εκπαιδευτικούς και μαθητές εκτός από συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων με προβλήματα υγείας ενώ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως έχει διαμηνύσει ότι όσοι αρνηθούν να φορέσουν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην αίθουσα και θα παίρνουν απουσία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις