Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και σε σχολείο της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα εκπαιδευτικός του 9ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες το τμήμα στο οποίο διδάσκει.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

«Εκπαιδευτικός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας διαγνώστηκε σήμερα με κορωνοϊό.

Προχωράμε αμέσως σε απολύμανση του σχολείου (θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ) και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ εφαρμόζεται από την διεύθυνση του σχολείου το προβλεπόμενο πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η αρμοδιότητα για το κλείσιμο ή μή του τμήματος ή του σχολείου ανήκει στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας μετά τη σύμφωνη γνώμη του ΕΟΔΥ.

Ως εκ τούτου, με απόφαση των αρμοδίων αρχών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες το τμήμα που διδάσκει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός δεν θα λειτουργήσει.

Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό.

Για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε την έκκληση να τηρούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

Η δημοτική μας αρχή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν σχολεία στη Λήμνο, στην Ηλεία, την Πέλλα και στην Κρήτη.   Παράλληλα, κλειστό παραμένει και το 2ο Λύκειο Καισαριανής αλλά και το τμήμα στο Κερατσίνι όπου βρέθηκε μαθητής θετικός στον κορoνοϊό.

Ζαχαράκη: Με ένα κρούσμα θα κλείνει τμήμα, με περισσότερα το σχολείο

Όπως έχει αναφέρει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με ένα κρούσμα κλείνει τμήμα με περισσότερα όλο το σχολείο.

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά», σημείωσε η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις