«Δικαιωθήκαμε! Παύλο τα κατάφερες… Γιε μου», ήταν τα λόγια της Μάγδας Φύσσα όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο είπε: «Έχασα ένα παιδί αλλά έχω κερδίσει όλα τα παιδιά του κόσμου».

Η Μάγδα Φύσσα, έμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 2020 στο δικαστήριο και θα ξαναπάει σήμερα, Πέμπτη, καθώς στις 12:30 το μεσημέρι, η διαδικασία θα συνεχιστεί με την αγόρευσή της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι. «Δεν τελείωσε τίποτα», όπως είπε η κ. Φύσσα, «περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα».

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος», είπε σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους. «Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» είπε η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του Παύλου συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι».

«Το χρωστάμε στον Παύλο – Στα 4 λεπτά που άντεξε»

Αποχωρώντας από το δικαστήριο αργά το βράδυ, χαρακτήρισε «ιστορική νίκη» την απόφαση του δικαστηρίου και εξέφρασε την ελπίδα, το ίδιο να γίνει και σήμερα.

«Νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα.

Στα κάγκελα του Εφετείου η Μάγδα Φύσσα