Σε καραντίνα έχουν μπει πλέον αρκετές περιοχές μεταξύ αυτών και οι Σέρρες. Μάλιστα, στις Σέρρες στάλθηκε μήνυμα στους πολίτες μέσω της υπηρεσίας 112 με το οποίο η Πολιτική Προστασία δίνει οδηγίες σε ευπαθείς ομάδες και γενικό πληθυσμό, σχετικά με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Στο μήνυμα αναφέρεται πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή, και οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους.

Μήνυμα και στα Γιάννενα

Σύμφωνα με το epiruspost, στις δώδεκα το μεσημέρι περίπου τα κινητά των κατοίκων των Ιωαννίνων χτύπησαν με τον χαρακτηριστικό, διαπεραστικό ήχο. Όλοι οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από την Πολιτική Προστασία για τα έκτακτα μέτρα που είναι σε εφαρμογή: «Αυξημένος κίνδυνος COVID-19 στην περιοχή των Ιωαννίνων. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα, κρατάτε αποστάσεις, πλένετε τα χέρια σας. Αναστολή λειτουργίας δραστηριοτήτων και προληπτικά μέτρα».

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της ήταν αφιερωμένη η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος διάρκειας ενός μήνα.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε σημειώνοντας: «Γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας».

Κορονοϊός μέτρα: Στο τραπέζι και το ολικό lockdown – Σήμερα οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη [vid]

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις