Ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα ανέφερε «το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής».

Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία και στη «μάχη» που δίνει καθημερινά το ιατρικό προσωπικό. Όπως είπε για τη Θεσσαλονίκη που ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα υπογράμμισε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ακόμη, για να υπάρξει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλοι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην αρρωστήσουμε».

Σημείωσε πως είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να σταματήσει η ροή ασθενών, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σχετικά με το ιατρικό προσωπικό εξήγησε ότι είναι λογικό να νοσούν, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους. Παράλληλα, απήθυνε κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί κόσμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι.

Τέλος, πρόσθεσε πως αρκετοί οικογενειακοί γιατροί έχουν ήδη βοηθήσει από τον Μάρτιο την κατάσταση, αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την πολύτιμη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις