Κατέληξε σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, το πρωί, 49χρονος γυναικολόγος στη Λάρισα, από επιπλοκές της νόσου Covid-19. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς, με καταγωγή από τη Φαρκαδόνα, είχε βρεθεί θετικός στον ιό πριν από περίπου ενάμιση μήνα και, παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, δεν άντεξε. Ο γιατρός το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Θετική είχε βρεθεί και η μητέρα του, ωστόσο εκείνη κατάφερε να το ξεπεράσει. Ο Νεκτάριος Χαλβαντζάς διατηρούσε γυναικολογικό ιατρείο στο κέντρο της Λάρισας.

Λάτρης του body building ήταν ο γυναικολόγος

Δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Σε δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας,, Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, επισημαίνονται τα εξής: «Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορoνοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα, ευχόμαστε σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από τη μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας.

Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, υλικά, σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, οργάνωση ΠΦΥ, κτιριακή αναβάθμιση. Επιπρόσθετα, αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».

Στα συλλυπητήρια μηνύματα για το τραγικό γεγονός του θανάτου του γυναικολόγου ξεχωρίζει και αυτό του δημάρχου Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνα Αγναντή, όπως αναφέρει το oichalianews.gr.

Ο κ. Αγναντής εκφράζει την βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Νεκτάριου Χαλβατζά.

«Δυστυχώς, έφυγε από κοντά μας ένας λαμπρός ιατρός και εξαίρετος άνθρωπος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με πλούσια εργασιακή εμπειρία αλλά και με επιστημονικές εργασίες στον τομέα της μαιευτικής και της γυναικολογίας στη Λάρισα όπου δραστηριοποιούνταν, τόσο ως ιδιώτης ιατρός όσο και ως επιστημονικός συνεργάτης σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του», καταλήγει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις