Τραυματισμένο από επίθεση σκύλου μεταφέρθηκε από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένα κοριτσάκι 2 ετών. Το παιδί φέρει τραύματα κυρίως στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται αρκετά σοβαρή, αλλά η ζωή του δε βρίσκεται σε κίνδυνο. Τα θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος του μικρού κοριτσιού, προκλήθηκαν από την επίθεση του σκύλου, όπως υποστήριζαν εξ αρχής ο παππούς του, αλλά και μια εργαζόμενη στην επιχείρησή του.

Σύμφωνα με το star, το άτυχο παιδί πλησίασε τον Γερμανικό ποιμενικό σκύλο της οικογένειας, ο οποίος, παρόλο που ήταν δεμένος, κατάφερε να επιτεθεί και να τραυματίσει πολύ σοβαρά το κοριτσάκι.

Γιατί φτάνει στο σημείο ένας σκύλος να δαγκώσει ακόμα κι ένα παιδί;

Η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, Ελένη Κασπίρη, αναφέρει στο ygeiamou  περιπτώσεις σκύλων που εκδήλωσαν επιθετικότητα – ορισμένες από αυτές σε μέλος της οικογενείας τους.

Γιατί το έκαναν; Γιατί ένας σκύλος φτάνει στο σημείο να κάνει επίθεση και να δαγκώσει έναν άνθρωπο, ακόμα κι ένα παιδί;

«Κατά την επαγγελματική μου πορεία στην εκπαίδευση σκύλων έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις επιθετικότητας σκύλων.

Και με πολύ προσεκτική έρευνα γι’ αυτά τα περιστατικά, έχω διαπιστώσει ότι σε όλα ευθύνεται η συμπεριφορά των ανθρώπων. Μία ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στον σκύλο, που οφείλεται σε κακές προθέσεις, σε λάθος πληροφόρηση, ή σε άγνοια.

1. Ακίτα δάγκωνε παιδιά

Όταν ήταν κουτάβι, το παιδί της οικογένειας του έκοψε το αυτί με ψαλίδι!

2. Λυκόσκυλο δάγκωσε συγγενή, όταν μπήκε στην αυλή κρατώντας ένα κοντάρι

Από κουτάβι το χτυπούσαν με ξύλα, γιατί ήθελαν να το αγριέψουν για να γίνει φύλακας!

3. Ημίαιμο κυνηγόσκυλο, όταν καθόταν στο κρεβάτι, δάγκωνε όλα τα μέλη της οικογένειας αν έκαναν κάποια κίνηση πάνω του

Όταν ήταν μικρό, η μαμά το πετούσε από το κρεβάτι τυλιγμένο με το σεντόνι, γιατί σιχαινόταν να το πιάσει και να το κατεβάσει!

4. Σπιτς δάγκωσε το πεντάχρονο παιδάκι της οικογένειας

Το κοριτσάκι, θεωρώντας το παιχνίδι, του έπιανε τη μουσουδίτσα με ένα κοκαλάκι που ανοιγόκλεινε σαν μανταλάκι, και το σκυλάκι πονούσε.

5. Μαλτέζ δάγκωνε την οικογένεια όταν κρατούσε κάτι στο στόμα και πήγαιναν να του το πάρουν

Όταν ήταν μικρό, για να αφήσει κάτι από το στόμα του το χτυπούσαν με μια βέργα.

6. Πίτμπουλ δάγκωνε αγνώστους

Επειδή το ήθελαν για φύλακα, από μικρό τον ενθάρρυναν και του έδιναν την εντολή ‘πάρτον’, κάθε φορά που έβλεπαν κάποιον άγνωστο.

7. Λαμπραντόρ δάγκωσε το παιδάκι οικογενειακής φίλης

Το έδεναν μέσα στο σπίτι για να μην κάνει ζημιές, και τα παιδιά της οικογένειας το ταλαιπωρούσαν: το καβαλούσαν, του τραβούσαν τα αυτιά και την ουρά, και έριχναν κατά πάνω του παιδικά παιχνίδια.

8. Μπασέ δάγκωνε τον σύζυγο και τους άνδρες επισκέπτες

Ο σκύλος αυτός εκπαιδεύτηκε από άνδρα με παραδοσιακό τρόπο και παρέμεινε στον χώρο του εκπαιδευτή για ένα χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις