Ελπίδα σκόρπισε η είδηση ότι ο 8χρονος από τον Πύργο που είχε νοσήσει με κορονοϊό βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πατρών. Ο 8χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς παρουσίασε σπάνια επιπλοκή. Μάλιστα, οι γιατροί στην αρχή πίστευαν ότι πάσχει από τη νόσο Καβασάκι. Η επιπλοκή που αντιμετώπισε ο μικρός Γιάννης χαρακτηρίζεται σπάνια από τους γιατρούς και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί στη χώρα μας.

Ο μικρός Γιάννης απέφυγε τη διασωλήνωση και πλέον βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών του σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Η έξοδός του, μάλιστα, από τη ΜΕΘ συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα, χαμόγελα και δάκρυα χαράς, τόσο από τους γονείς του παιδιού όσο και από γιατρούς και νοσηλευτές. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που το παιδί μου κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Είναι στην αγκαλιά της μαμάς του, σε δωμάτιο του νοσοκομείου. Η δύναμη ψυχής του γιου μου να τα καταφέρει, έχει συγκινήσει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εμένα τον ίδιο που αν και πατέρας του, δεν μπορώ να πιστέψω τη δύναμη αυτού του μικρού παιδιού.

Φοβόμασταν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν η διασωλήνωση του, πράγμα το οποίο αποφεύχθηκε. Χτες που βγήκε από τη ΜΕΘ , οι γιατροί και οι νοσηλευτές, μας είχαν ετοιμάσει ένα μικρό event για να τον κάνουν χαρούμενο . Με χειροκροτήματα και χαμόγελα έγινε η έξοδός του από τη ΜΕΘ και συγκινηθήκαμε όλοι. Τα αδέρφια του, τον περιμένουν με αγωνία στο σπίτι , όταν μας το επιτρέψουν οι γιατροί. Σήμερα, είναι η σύζυγός μου μαζί του στο νοσοκομείο, εγώ του μίλησα με βιντεοκλήση σήμερα το πρωί και δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου» δήλωσε ο πατέρας του 8χρονου μιλώντας στο Πρώτο θέμα.

Ο μικρός Γιάννης βγήκε με ένα ακόμα δώρο από το προσωπικό της ΜΕΘ. Ο μικρός τους είχε πει ότι όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστροναύτης και έτσι το προσωπικό του χάρισε ένα σκάφανδρο!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις