Συνεχίζει η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε οικονομικά ευάλωτους, εν μέσω πανδημίας. Πληθαίνουν τα περιστατικά που βγαίνουν στη δημοσιότητα, καθώς πολλοί πέφτουν εκ νέου κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτή τη φορά η ΔΕΗ προειδοποιεί ότι θα κόψει το ρεύμα σε καρκινοπαθή, δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Ο άνθρωπος, που κατοικεί στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση που είχε κάνει.

Τη συγκεκριμένη καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να άρει η ΔΕΗ την καταγγελία της σύμβασης, που έστειλε στον καρκινοπαθή και να εγκρίνει το αίτημα που υπέβαλλε για νέα ρύθμιση του χρέους του.
Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται ότι ο καρκινοπαθής έχει αναπηρία 80%, είναι διαβητικός τύπου Β και «λόγω της οικονομικής του αδυναμίας δεν ανταποκρίθηκε στη ρύθμιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

O σύλλογος έκανε δύο σχετικές παρεμβάσεις προς τη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11), αντ΄αυτού εστάλη στον καρκινοπαθή, η «καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας  με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα. Πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Ο σύλλογος ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει ώστε η ΔΕΗ να κάνει δεκτό το αίτημά του για την αποπληρωμή του χρέους του που είναι 1.965 ευρώ έναντι 30 ευρώ τον μήνα.

Χαρακτηριστικά ο Σύλλογος αναφέρει
«Μετά από εκ νέου παρέμβαση του πρόεδρου του συλλόγου μας (στις 14/12) στην ΔΕΗ, διότι ποτέ δεν έφτασε η απάντηση της ΔΕΗ στο αίτημα που υποβάλλαμε στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θες/νίκης οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ενώ και πάλι όπως και τη πρώτη φορά ο διευθυντής… έλλειπε .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αρθεί η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε το μέλος του συλλόγου μας .
Τηλ επικοινωνία : 6942252998 Σαριδάκης Γιάννης Πρόεδρος
Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις