Πολλοί σχεδίαζαν να κάνουν Χριστούγεννα εκτός νομού, σε εξοχικά και χωριά. Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όμως, δεν βελτιώθηκε τόσο κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώσει παράτασή του έως τις 7 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου απαγορεύεται οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές στις εξοχικές τους κατοικίες και στα χωριά.

Η έξοδος από νομό επιτρέπεται μόνο για τέσσερις σοβαρούς λόγους ενώ υπάρχει ανοιχτό «παράθυρο» και για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους πριν από την επιβολή του νέου lockdown.

Οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κυβερνητικά μέτρα που εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά, καθώς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως και τις 05:00 και ανώτατο όριο 9 ατόμων από δύο οικογένειες στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Διεγράφη πρόστιμο που επιβλήθηκε σε καρκινοπαθή

Την αυστηρότητά της φαίνεται πως εξάντλησε η τροχαία σε μια καρκινοπαθή που προσπάθησε να μεταβεί σε άλλο νομό για να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη χημειοθεραπεία της. Η κόρη της, η κ. Αθηνά, κατήγγειλε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι αστυνομικός της επέδωσε βαρύτατο πρόστιμο όταν επέστρεφε με τη μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η ίδια, έπρεπε να μεταβούν από την Ημαθία στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία της μητέρας της. Η οικογένεια συνεργάζεται εξ αρχής με μια νοσηλειακή εταιρεία η οποία παρέχει ειδικό όχημα που μπορεί να φέρει αναπηρικό καροτσάκι, καθώς η ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. «Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο αλλά ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για τέτοιες περιπτώσεις» διευκρίνισε η κα Αθηνά.

Σημείωσε πως το ταξίδι προς το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς δεν «έπεσε» σε έλεγχο της ΕΛΑΣ. Από την αρχή του ταξιδιού στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι και τραυματιοφορέας, η κόρη ως συνοδός και η ασθενής μητέρα.

Ωστόσο, κατά την επιστροφή προς τη Βέροια σε σταθμό διοδίων, τροχονόμος σταμάτησε το όχημα. Στον έλεγχό του διαπίστωσε πως ήταν… υπεράριθμοι. Όπως ανέφερε η κόρη της ασθενούς, ο τροχονόμος δεν ζήτησε εξηγήσεις παρά το γεγονός ότι είδε την μητέρα της σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και τους δύο επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, όταν ζήτησε ταυτότητες, δυσανασχέτησε καθώς η μητέρα είχε μαζί της μόνο το βιβλιάριο ασθενείας και όχι την ταυτότητά της. Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις