Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Mega. Ο κ. Σύψας κλήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες του κέντρου της Αθήνας και την αυξημένη κίνηση που επικρατούσε το βράδυ της Τετάρτης και τις χαρακτήρισε «καθόλου καλές». Σημείωσε, δε, πως «τις είδαμε και στο Λονδίνο και το Παρίσι. Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα».

Όπως είπε «στις 10-15 Ιανουαρίου θα δούμε» για το αποτύπωμα που θα έχουν τέτοιες συμπεριφορές. «Είναι σημαντικό να στερήσουμε από τον κορονοϊό το οξυγόνο του, τις συναθροίσεις. Με τέτοιες εικόνες θα έχουμε πρόβλημα» προειδοποίησε.

Σε ερώτηση για τα σχολεία απάντησε ότι «κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία» συμπληρώνοντας ότι «4-5 Ιανουαρίου θα αποφασίσουμε για τα σχολεία, τότε θα έχουμε τις τάσεις και τις προβλέψεις». Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν τα στοιχεία επιτρέπουν άνοιγμα πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και μετά οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Πρώτα θα είναι τα δημοτικά και μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες βαθμίδες».

Ο κορονοϊός θα επιστρέφει κάθε χειμώνα

Ο καθηγητής σημείωσε πως ένα από τα πιθανά σενάρια είναι ο κορονοϊός να έρχεται ξανά κάθε χειμώνα. Ωστόσο, όπως είπε,  θα έχει τη μορφή που έχει τώρα η εποχική γρίπη και δεν θα ζήσουμε ξανά τα όσα ζούμε τον τελευταίο χρόνο, μιας και πλέον υπάρχει το εμβόλιο.

Για το εμβόλιο ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν παρενέργειες, ενώ – όπως είπε – δεν υπάρχει κανένας φόβος για το DNA μας, όπως λένε κάποιοι. Τέλος, τόνισε πως μόλις είναι διαθέσιμο στο νοσοκομείο που υπηρετεί, γύρω στις 4 Ιανουαρίου, θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνει.

Χωρίς κάλαντα φέτος – Όλα τα μέτρα για τις γιορτές

Τα πιο περίεργα Χριστούγεννα των τελευταίων ετών είναι πλέον γεγονός… Για πρώτη φόρα, οι παιδικές φωνές και τα τριγωνάκια δεν θα ακουστούν στις γειτονιές και στα σπίτια μας. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού απαγορεύεται στα παιδιά να πουν τα παραδοσιακά κάλαντα από σπίτι σε σπίτι, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπονται και τα βραδινά ρεβεγιόν.

Διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις