Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά από δύο μήνες σκληρού lockdown με τον υδράργυρο να πιάνει ανοιξιάτικους βαθμούς κελσίου και οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες της Αττικής ώστε να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας, έστω και κάτω από την μάσκα. Οι μη οργανωμένες παραλίες είναι ανοιχτές για τους πολίτες, οπότε οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου κυρίως, έβαλαν τα μαγιό τους και απόλαυσαν το πρώτο μπάνιο για την φετινή χρονιά που προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη από το 2020, κάθως στην πανδημία έρχεται να προστεθεί και η μεγάλη οικονομική ύφεση και το δυσοίωνο μέλλον της Αγοράς.

(EUROKINISSI)

Οικογένειες πήραν τα παιδιά και τα ποδήλατά τους και βγήκαν να απολαύσουν τον καλό καιρό. Οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, κρατούν -όσο είναι δυνατόν- αποστάσεις και φορούν μάσκα όταν δεν κάνουν βουτιές στη θάλασσα.

Υπο αστυνομική παρακολούθηση και drones

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα μετακίνησης προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει τη μεταφορά των αστυνομικών ελέγχων τόσο στους ορεινούς όγκους της Αθήνας (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός) όσο και στο παραθαλάσσιο μέτωπο σε νότια προάστια και Πειραιά. Εντός αστικού ιστού, πλατείες, πάρκα και άλση αναμένεται να βρίσκονται υπό επιτήρηση, με σκοπό την αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων. Παράλληλα, αστυνομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και σε μεγάλους υπαίθριους αθλητικούς χώρους και μαρίνες, σημεία όπου αρκετός κόσμος έδειχνε προτίμηση και τις ημέρες των γιορτών.

Βάσει του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ., οι δημόσιοι χώροι που έχουν χαρακτηριστεί ως «ύποπτοι» θα επιτηρούνται τόσο με περιπολίες όσο και με τη χρήση drone από αέρος που θα καταγράφει εικόνα σε σημεία που ενδεχομένως δεν θα μπορούν να καλύπτουν οι επίγειες δυνάμεις. Σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί θα προειδοποιούν τον κόσμο σε περίπτωση συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων με ηχητικά μηνύματα. Εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση, τότε οι Αρχές θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ θα γίνονται και συλλήψεις σε περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο.

(EUROKINISSI)

Στα Χανιά και το Ηράκλειο

Περίοδο καλοκαιριού και μάλιστα full season θυμίζουν από το πρωί της Κυριακής οι παραλίες σε όλο σχεδόν το Νομό Χανίων. Εκατοντάδες πολίτες δοκίμασαν βουτιές στα νερά, απόλαυσαν τον ήλιο στη παραλία ενώ αρκετοί ασκήθηκαν με τα σπορ…παραλίας όπως οι ρακέτες. Αρκετός κόσμος βρέθηκε σε Νέα Χώρα, σε Αγ. Αποστόλους και Χρυσή Ακτή αλλά και προς Κίσσαμο και Φαλάσαρνα, στην περιοχή του Πλατανιά και σε παραλίες στον Αποκόρωνα. Στις παραλίες έσπρωξαν τους Ηρακλειώτες οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, παρά τον περιορισμό των μετακινήσεων που ισχύουν στη χώρα μας. Ίδιο το σκηνικό και στην παραλία του Καρτερού όπου δεκάδες Ηρακλειώτες έσπευσαν να απολαύσουν τη θάλασσα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ekriti.

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

(EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις