Προαιρετικά ανοιχτά είναι τα καταστήματα λιανεμπορίου και τροφίμων σήμερα, Κυριακή 24/01, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και την επόμενη Κυριακή, 31/1, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, συνομιλώντας σε εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ. Ο κος Σταμπουλίδης τόνισε την επαρκή ποσότητα εμπορευμάτων στα καταστήματα, αλλά και την πιθανή επέκταση των εκπτώσεων, παροτρύνοντας τους καταναλωτές να μην συνωστίζονται σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους υπό τον φόβο της έλλειψης χρόνου ή περιορισμένων αγαθών.

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» σχολίασε με αφορμή το ζήτημα του συνωστισμού που παρατηρείται από εχθές, Σάββατο, σε μεγάλους εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» υπογράμμισε, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν εχθές και την προσπάθεια ”απάτης” των πολιτών, με την αποστολή πολλαπλών μηνυμάτων.

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει δυναμική στην αγορά, ενώ τόνισε πως παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων με την επανέναρξη των καταστημάτων. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ένδυσης και της υπόδησης, η αύξηση αυτή αγγίζει ακόμη και το 30%.

Ανοιχτά τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή 31/1

Επιτρεπτή και προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου και τροφίμων σήμερα, Κυριακή 24/1. Σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και επιχειρηματίες περιμένουν να συνεχιστεί και σήμερα η αυξημένη επισκεψιμότητα στα μαγαζιά ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης προτρέπει, όλους, να τηρούν τα μέτρα.

«Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. ‘Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…πάντως η χαρά στην αγορά ήταν σαν Γιορτές!», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοικτά σήμερα έως τις 8 το βράδυ και σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθυμίζεται ότι διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Παράλληλα, το Σάββατο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Τέλος, για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.) υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις