Τουλάχιστον 12 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό νέας εστίας κορονοϊού σε γηροκομείο στο Μαρούσι. Άλλοι 9 είναι προς μεταφορά, καθώς συνολικά 21 τρόφιμοι χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 40, εκ των οποίων 7 είναι στο προσωπικό. Σημειώνεται ότι πριν από 10 μέρες είχαν όλοι εμβολιαστεί.

33 κρούσματα σε γηροκομείο στα Κανάλια Μαγνησίας

Την ίδια ώρα, σε γηροκομείο στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας ανιχνεύτηκαν 33 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για 28 ηλικιωμένους τρόφιμους του γηροκομείου και πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, μόνο εννέα τρόφιμοι δεν έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ ήδη οκτώ τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τονίζεται πως το νοσηλευτικό προσωπικό του γηροκομείου βρίσκεται σε καραντίνα και έχει αντικατασταθεί από προσωπικό άλλου τοπικού ιδρύματος. Όπως έγινε γνωστό, στο γηροκομείο έχουν επιστρατευτεί γιατροί από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Καλάβρυτα: 31 κρούσματα – Τέσσερις ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου 2021, σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο στα Καλάβρυτα καθώς έγινε γνωστό ότι από τους 72 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο και τους 42 εργαζόμενους, έχουν εντοπιστεί 31 θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τέσσερις τρόφιμοι του ιδρύματος διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Πάτρας. Οι τρεις νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας.

Από τα 31 κρούσματα, οι 13 είναι άτομα του προσωπικού της μονάδας και 18 ηλικιωμένοι.

Ηράκλειο Αττικής: Εντοπίστηκαν πάνω από δέκα κρούσματα

Εξάλλου, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, εντοπίστηκε νέα εστία κορονοϊού σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στο Ηράκλειο Αττικής. Όπως μετέδωσε το MEGA, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανέβασε πυρετό μια ηλικιωμένη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Εκεί έγινε έλεγχος και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ξεκίνησε από τον ΕΟΔΥ μια διαδικασία με τεστ και βρέθηκαν άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι θετικοί στον ιό. Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο ΕΛΠΙΣ και μια γυναίκα στο Λαϊκό. Τα κρούσματα αρχικά ήταν πάνω από δέκα, με τους ελέγχους να είναι εντατικοί για τον εντοπισμό και άλλων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις