Την ώρα που το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων φαίνεται πως είναι στον αέρα  τουλάχιστον για την Αττική, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε μιλώντας στο Open ότι πιθανότατα σήμερα η Αττική να μπει στο «κόκκινο».

Δήλωσε χαρακτηριστικά «θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή» και ανέφερε πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα». Εδώ και μέρες οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, καθώς τα κρούσματα της πανδημίας ανεβαίνουν συνεχώς ενώ και η εμφάνιση των μεταλλάξεων αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως πρέπει να παρθούν άμεσα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια

Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι ανησυχούν για την κατάσταση που επικρατεί στο λεκανοπέδιο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται διαρκώς. Σημειώνεται πως χθες η Αττική κατέγραψε εκατοντάδες κρούσματα, καθώς εντοπίστηκαν συνολικά 409 (από τα 858 κρούσματα). Το κέντρο της Αθήνας είχε και πάλι τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, 104 συγκεκριμένα, ενώ και στα βόρεια προάστια ο αριθμός είναι μεγάλος με 76 κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό πως «υπάρχει αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 5.024. Τα περισσότερα είναι στην Αττική και μας προβληματίζει. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν η Θήρα, η Μύκονος, η Ροδόπη, η Δυτική Αττική και η Λακωνία».

Τόσο η αύξηση των κρουσμάτων, όσο και τα μεταλλαγμένα πιο μεταδοτικά στελέχη του ιού φαίνεται πως βάζει και πάλι στο τραπέζι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, που κανονικά ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί. Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική και η επόμενη κίνηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις