Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δίνεται επίσης εντολή στον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών.

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το apokalypseis.com και το documentonews.gr, ο κ. Γαρδικιώτης παράκαμψε τη σειρά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προκειμένου να εμβολιαστεί ο δημοσιογράφος -εκδότης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Corfu TV Διονύση Μάμαλο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα apokalypseis.com,  ο Διονύσης Μάμαλος ήταν ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά άτομα που εμβολιάστηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.

«Ο εμβολιασμός του κ. Μάμαλου, ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6.48 μ.μ., προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στον ιατρικό κόσμο της περιοχής, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του» αναφέρει η ιστοσελίδα.

Μάλιστα, το apokalypseis.com φιλοξενεί και δήλωση του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, ο οποίος κάνει λόγο για «τυχαίο γεγονός». «Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού ή της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε» ισχυρίστηκε ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης. Όπως αναφέρει, όμως, η ιστοσελίδα σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ των ατόμων που εμβολιάστηκαν υπήρξαν και ένστολοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις