«Την Τσικνοπέμπτη βάζουμε να ψήσουμε στο μπαλκόνι μας, μόνοι μας, θα βάλουμε να ακούσουμε και κανένα τραγούδι και θα περάσει η ημέρα αυτή», δήλωσε πριν λίγες μέρες η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προετοιμάζοντας μας ψυχολογικά για το πως θα περάσουμε τη μέρα.

Επιπλέον εν όψει της ανακοίνωσης για απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, θα πρέπει να ξεχάσουμε τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και να περιοριστούμε στο να γιορτάσουμε τη μέρα αυστηρά με την οικογένεια μας είτε ψήνοντας είτε με κάποιο πακέτο ή delivery.

Κερδισμένοι από τη φετινή Τσικνοπέμπτη αναμένεται να είναι τα κρεοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ καθώς αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση σε κρέας.

Μεγάλοι χαμένοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενώ το πλήγμα είναι μεγαλύτερο από μία συνηθισμένη αργία ή το Σαββατοκύριακο καθώς η συγκεκριμένη μέρα θεωρείται παραδοσιακά μία από τις καλύτερες για την εστίαση.  Είναι χαρακτηριστικό όπως λένε οι έμποροι πως η αντιστοιχία του τζίρου της Τσικνοπέμπτης είναι «1,5 φορά ένα καλό βράδυ Σαββάτου».

Οι εστιάτορες διαμαρτύρονται για την πώληση γευμάτων από τα σούπερ μάρκετ μιλώντας και αθέμιτο ανταγωνισμό και τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να ωφελούνται οι λίγοι από την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία, την ώρα που η εστίαση καταρρέει.

«Η κατάσταση στον κλάδο είναι τραγική, έχουν εξαντληθεί οι αντοχές μας. Η εστίαση έχει καταστραφεί εντελώς πλέον. Δεν αντέχουμε άλλο οικονομικά και η καταστροφή δεν θα είναι μόνο στο επίπεδο της υγείας αλλά και στο επίπεδο της ψυχολογίας και της ίδιας της ζωής των ανθρώπων» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάςο οποίος μίλησε για μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα και πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται μπροστά στο φάσμα του λουκέτου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις