Συνεχίζει να καλπάζει ο κορονοϊός στη χώρα καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 3.000. Μέχρι τη μία το μεσημέρι οι υγειονομικές υπηρεσίες είχαν καταγράψει περίπου 2.800 περιστατικά νέων λοιμώξεων, ενώ μέχρι τις 15:00 που σταματά η καταγραφή του τελευταίου 24ωρου αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα σημερινά κρούσματα δεν θα ξεπεράσουν τα 4.000, αριθμός που είναι σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες Τρίτες που σημειώθηκε ρεκόρ νέων μολύνσεων με 4.309 και 4.340 αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (12/04) τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 1.606 με 781 συμπολίτες μας να δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στις ΜΕΘ.

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης

Το 1,5 εκατομμύριο ξεπέρασαν οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης. Αυτό κοινοποίησε σε λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “σήμερα, πάνω από 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Όλοι μαζί διευρύνουμε το τείχος προστασίας απέναντι στην πανδημία. #Ελευθερία”.

Μέσω της πλατφόρμας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 85 και άνω, ακολούθησαν οι πολίτες 80-84, η ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών, η κατηγορία 65-69 ετών οι άνθρωποι της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 ετών, οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Α’ (νοσήματα αυξημένου κινδύνου), ενώ η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της πανδημίας, ανοίγει από τις 16 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου για τους πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου κατηγορίας Β΄ ηλικίας, στις 21 Απριλίου σειρά έχουν οι εκπαιδευτικοί και η ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών κι ακολουθούν οι πολίτες από 50-54 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις