Την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ζητούν τέσσερις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με ερώτησή τους, επισημαίνοντας την κατάθεση μάρτυρα που ενισχύει τις υποψίες της οικογένειας του πρώην υπουργού για ανθρωποκτονία και όχι για ατύχημα. Μάλιστα και δεύτερη μαρτυρία φαίνεται να επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του πρώτου μάρτυρα ότι ο Σ. Βαλυράκης χτυπήθηκε με κοντάρι από δύο ψαράδες ύστερα από λογομαχία.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου χαρακτηρίζουν όσα κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας «συγκλονιστικά», τονίζοντας ότι η μαρτυρία αυτή «αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος» για ανθρωποκτονία. Οι τέσσερις βουλευτές επισημαίνουν ακόμη τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι δράστες ήταν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή, καθώς και τις καταγγελίες του δικηγόρου της οικογένειας κ. Φωτάκη για «τρομερή προσπάθεια κουκουλώματος», για την οποία μάλιστα έχει κατατεθεί μήνυση κατά στελεχών του Λιμενικού.

«Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σ. Βαλυράκη συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και ζητούν από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας «άμεσες ενέργειες» για την «απρόσκοπτη» διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό. Οι τέσσερις βουλευτές αναρωτιούνται ακόμα για ποιον λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον Φεβρουάριο, καθώς και αν έχει διασφαλιστεί η προστασία των μαρτύρων.

Το ζήτημα της προστασίας των μαρτύρων φαίνεται πως είναι κομβικό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Παγορόπουλο, ο δεύτερος μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι άργησε να καταθέσει ζητώντας ασφαλή χώρο εκτός Ερέτριας, καθώς η συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας στον πρώτο μάρτυρα τον είχε «προβληματίσει».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις