Με ορίζοντα την 15η Μαΐου, οπότε και ξεκινά η τουριστική περίοδος στην χώρα, ολοένα και περισσότερα είναι τα βήματα που αναμένεται να γίνουν σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το άνοιγμα κλάδων του πολιτισμού, είναι ένα από αυτά και πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχή θα γίνει από τα μουσεία, τα οποία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό υποστήριξης του τουρισμού.

Οι πιθανές ημερομηνίες

Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

  • Στις 14 Μαΐου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού να επαναλειτουργήσουν και τα Μουσεία
  • Στις 21 Μαΐου, να ανοίξουν τα θερινά σινεμά. Ωστόσο δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες και οι πολυκινηματογράφοι.
  • Στις 28 Μαΐου πιθανόν να επανελειτουργήσουν τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις, και σε κάθε περίπτωση το «πράσινο» φως θα πρέπει να δώσουν οι λοιμωξιολόγοι. Η επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, με τη συμμετοχή της Λίνας Μενδώνη.

Σε περίπτωση που η επιτροπή συμφωνήσει με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, οι χώροι πολιτισμού θα επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων αλλά και οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις