Στην Ελλάδα βρίσκεται η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας πραγματοποιώντας επισκέψεις τόσο στην Λέρο, όσο και στους Λειψούς. Το απόγευμα της Κυριακής, συνοδευόμενη από τον πρόξενο της Ισπανίας στην Ελλάδα, έφθασε στο νησί της Λέρου, όπου και την υποδέχθηκε ο δήμαρχος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Την βασίλισσα της Ισπανίας υποδέχτηκαν στον αερολιμένα Λέρου ο Μητροπολίτης Λέρου -Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος , ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμειου κ. Μπίλλης Νεκτάριος.

Την Δευτέρα θα βρεθεί στους Λειψούς, για να δει από κοντά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την δημιουργία του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου. Όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί παράλληλα ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο παράκτιας οικολογίας για ερευνητικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις