Αρκετός κόσμος αναμένει την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών στην Υπουργική Απόφαση που είναι απαραίτητη, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών στην απονομή των συντάξεων!

Αξίζει να επισημανθεί πως ο κάθε φάκελος συνταξιοδότησης που θα παίρνουν για να τον ολοκληρώσουν, θα αποτιμάται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα 150 ευρώ. Παράλληλα, θα υπάρχει πλαφόν στους φακέλους που θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε μήνα οι ενδιαφερόμενοι.

Εκτιμάται ότι κατ’ ανώτερο επίπεδο, θα επιτρέπεται κάθε δικηγόρος να λαμβάνει έως τέσσερις τέτοιους φακέλους για να φέρει εις πέρας. Αυτό σημαίνει ότι η αμοιβή του σε μηνιαία βάση, από τον e-ΕΦΚΑ, δεν θα υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι εν δυνάμει συνταξιούχοι να ζητήσουν μεγαλύτερα ποσά. Από εκεί και πέρα, το ποσό που θα δίνεται στους δικηγόρους και στους λογιστές είναι αισθητά υψηλότερο από εκείνο που έχει ήδη συμφωνηθεί να λαμβάνουν οι 100 συνταξιούχοι, που επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους για να συνδράμουν με τη σειρά τους στην βελτίωση της διαδικασίας απονομής των συντάξεων. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτούς, ο e-ΕΦΚΑ θα δίνει 11,66 ευρώ, ανά φάκελο!

Βέβαια όλα αυτά θα είναι σε αναμονή για πιθανή αντίδραση των εν ενεργεία εργαζόμενων στον Φορέα, απέναντι στην προοπτική να συνεργάζονται εφεξής με δικηγόρους και λογιστές για να απονεμηθούν ταχύτερα οι συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Μαΐου, υπερβαίνουν τις 152.000 οι αιτήσεις για απονομή κύριας σύνταξης!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις