Εξελίξεις αναμένονται στην πολύκροτη υπόθεση της σύλληψης ιερέα στο Αγρίνιο καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδική πορνογραφία, για βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή. O κληρικός οδηγήθηκε τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021, στις 12:00 στην ανακρίτρια Αγρινίου.

Η καταγγελία μιας 27χρονης γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από τον κληρικό κινητοποίησε τον Εισαγγελέα και ακολούθησε η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψή του. Τον ιερέα μήνυσε για βιασμό και η μικρότερη αδερφή της 27χρονης.

Ο ιερέας αρχικά παρουσιάστηκε στην Εισαγγελέα την περασμένη Παρασκευή και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο και μπήκε σε αυτό από πλαϊνή είσοδο καθώς το κλίμα στα δικαστήρια ήταν τεταμένο. Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα που διακινήθηκε στα social media. Επρόκειτο για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο κοπέλες που κατήγγειλαν τον 49χρονο ιερέα.

«Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά» σημείωσαν οι οργανωτές της κινητοποίησης.

Την ώρα μάλιστα που ο ιερέας εισερχόταν στο Δικαστικό Μέγαρο οι συγκεντρωμένοι προσέγγισαν την είσοδο και του απηύθυναν χαρακτηρισμούς.

Συνήγορος υπεράσπισης: Κατηγορείται λόγω της «εκδικητικότητας συγκεκριμένου επιχειρηματία»

Ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Νικάκη σε δηλώσεις να κάνει λόγο για «δικογραφία κατασκευασμένη τόσο ως προς την ουσία της και τα αποδιδόμενα αδικήματα εις βάρος του ιερέως αλλά και ως προς την διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Νικάκη «συνελήφθη ο ιερέας και του πέρασαν χειροπέδες, τον ξεφτίλισαν για αυτόφωρο αδίκημα που δεν προκύπτει από την δικογραφία, άρα η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι άκυρη, παράνομη και απαράδεκτη».

Η πλευρά του ιερέως θα καταθέσει αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας ενώ κάνει λόγο για «εκδικητικότητα συγκεκριμένου επιχειρηματία, ισχυρού και παράγοντα της περιοχής εις βάρος του».

Υποστηρίζει ο δικηγόρος του ιερέα (σε δηλώσεις του στον alpha) πως o εν λόγω επιχειρηματίας «χρησιμοποιεί τα παιδιά του με τρόπο απαράδεκτο εις βάρος του του ιερέως και πρώτου ξαδέρφου γιατί θεωρεί ότι είναι ο υπαίτιος που προ 10ετίας διαλύθηκε η οικογένειά του».

Για τις αναφορές περί ιδιότυπου κοινόβιου απαντά πως «τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των σκευωρών, διότι υπάρχουν έγγραφα που διέμενε η κάθε οικογένεια».

Ο ιερέας φτάνει στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου

Δικηγόρος κοριτσιών: Μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν

Η δικηγόρος των δύο νεαρών γυναικών, Κατερίνα Κιτσάκη, μιλώντας στο thecaller.gr, ανέφερε πως «σαν έτοιμα από καιρό είναι τα κορίτσια να πέσουν στη μάχη. Τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον ιερέα έχουν πίστη στον Θεό. Έχουν γαλουχηθεί με τον Λόγο του Θεού και τις αξίες του ».

Σημειώνει πως «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα».

Ανέφερε πως «σε περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης ζούσαν τα δύο κορίτσια». Τη διεργασία που έκαναν με τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια μετά από τα γεγονότα που έζησαν περιέγραψε ως εξής: «Τρόμος, φόβος, ντροπή και ενοχές τα συναισθήματα που ένιωθαν. Απόλυτα λογικό, ιδίως για τις ηλικίες των κοριτσιών».

Η δικηγόρος των κοριτσιών Κατερίνα Κιτσάκη υποστήριξε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιερέα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις