Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφυγε, τα χιόνια όμως παραμένουν και έτσι και αύριο θα δούμε διαφοροποιήσεις στη λειτουργία της χώρας. Οι εξαιρετικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την επέλαση του χιονιά παραμένουν και αύριο στη χώρα, με μικρότερη ένταση ωστόσο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι, παρόλο που η αυριανή ημέρα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν έχει οριστεί ως γενική αργία για τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία, η λειτουργία τραπεζών, σχολείων και δημόσιου τομέα -μεταξύ άλλων- θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Αθήνα και Κρήτη

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και με τηλεκπαίδευση τα σχολεία αύριο σε Αθήνα και Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση SMS για νέο ραντεβού.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική, με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην Αττική και τις άλλες πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι το σενάριο στο οποίο κατέληξαν Μαξίμου, υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να μη κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί κατά τις μετακινήσεις τους. Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική -και πιθανότατα και σε άλλες Περιφέρειες- δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Στο πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί αναφέρθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα, κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά τις αποφάσεις δήμων και περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με στόχο την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΗΔ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27/01/2022 και την Παρασκευή 28/01/2022».

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πέμπτη 27/1

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσουν τα τραπεζικά καταστήματα.

Να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα, συστήνει στους συναλλασσόμενους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σε ανακοίνωση της.

Ειδικότερα η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο, θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».

Δεν λειτουργούν delivery και courier αύριο σε Αττική και Κρήτη -Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξηγεί πώς θα λειτουργήσουν αύριο, σε Αττική και Κρήτη, καταστήματα, delivery και courier.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύνανται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

Παράλληλα, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στις 6:00 π.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα δρομολογίων θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο η Πέμπτη 27 Ιανουαρίου δεν θα είναι αργία για την Αττική.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την αναστολή των στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει στο σιδηρόδρομο για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις