Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην 7η τακτική ανακρίτρια ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Πρόκειται για τρεις Έλληνες 20, 21 και 23 ετών.

Εξ αυτών, ο 21χρονος κατονόμασε το πρόσωπο που κρατούσε το μαχαίρι στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου και υποστήριξε ότι εκείνος είναι που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του ανέφερε στην ανακρίτρια ότι είδε ποιος ήταν αυτός, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι. «Μάλιστα, έχει υποδείξει και που βρίσκεται το συγκεκριμένο μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του Άλκη, για να βρεθεί από την αστυνομία», τόνισε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 21χρονος, ο άνθρωπος που έδειξε ως δράστη της δολοφονίας, πέταξε το μαχαίρι σε ερημική περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι πήρε το δρεπάνι από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και με αυτό χτύπησε ένα άτομο από την παρέα του Άλκη που στη συνέχεια έφυγε, έπειτα του έπεσε το δρεπάνι και δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στη δολοφονική ενέργεια.

«Είναι μετανιωμένος και ζητάει συγνώμη που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου, ότι είπε στην ανακρίτρια.\

Παραδόθηκε ο 20χρονος στην Αλβανία

Στο αμείλικτο ερώτημα ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό, απέφυγε να απαντήσει ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος στην υπόθεση, που σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά το έγκλημα, παραδόθηκε στις αρχές της Αλβανίας, όπου διέφυγε μετά το στυγνό έγκλημα.

Στο συγκεκριμένο ερώτημα δημοσιογράφου που τον προσέγγισε λίγο πριν παραδοθεί στις Αλβανικές αρχές, είπε ότι την απάντηση αυτή θα τη δώσει στον ανακριτή.

Ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Alpha, είπε ότι φοβήθηκε και γι΄αυτό διέφυγε στην Αλβανία, στο σπίτι της γιαγιάς του, και δήλωσε ότι δεν έβλαψε κανέναν. Παράλληλα είπε πως έχει μετανοιώσει και ζήτησε συγνώμη από τους γονείς του 19χρονου Άλκη.

«Φοβήθηκα και έφυγα στην Αλβανία, το πήρα απόφαση μόνος μου και σε αυτό δεν με βοήθησε κανείς», είπε ο 20χρονος κατηγορούμενος και πρόσθεσε ότι «θα έρθει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα έχει μια δίκαιη δίκη».

Την παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε ο συνήγορός του, για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, εκτιμώντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

Ο 20χρονος, ο οποίος φέρει τα αρχικά D.R. και θεωρείται φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ παραδόθηκε και συνελήφθη στην Αλβανία και συγκεκριμένα στην Κορυτσά.

Πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη χώρα μας.

Με τη σύλληψη του 20χρονου, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, ολοκληρώνονται οι συλλήψεις των ατόμων που θεωρούνται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του άγριου φονικού στην περιοχή του Χαριλάου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις