Τρίτο φύλο: Το  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έδωσε για πρώτη φορά την επιλογή στους ενδιαφερόμενους για παρακολούθηση προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ, να επιλέγουν «άλλο» στην κατηγορία «φύλο».

Έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, στην αίτηση την οποία υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να παρακολουθήσουν κάποιο από τα διάφορα προγράμματα του Κέντρου, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των προσωπικών στοιχείων, στην κατηγορία Φύλο, εκτός από το άνδρας και γυναίκα, προσετέθη και το άλλο.

Αλλαγές προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης έγιναν και στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ο οποίος εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου και στις 19 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Πλέον, στον Κανονισμό αναφέρονται παντού τουλάχιστον και τα δύο φύλα (π.χ. διευθύντρια/ντης, εκπαιδεύτρια/της, φοιτήτριες/τες, μεταπτυχιακές/ούς κ.ο.κ.), σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως τώρα όπου αναγραφόταν μόνον το αρσενικό.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ και συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ, Δήμητρα Κογκίδου, μίλησε στο Voria.gr.

«Έχουμε δύο θετικά βήματα στο ΑΠΘ προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης. Το πρώτο είναι ότι νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ έχει συνταχθεί σε μη σεξιστική γλώσσα και το δεύτερο είναι η δυνατότητα για τρίτη καταχώρηση φύλου κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των προσωπικών στοιχείων (Άνδρας, γυναίκα, άλλο). Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά», επισήμανε.

Η κ. Κογκίδου σημείωσε επίσης, πως «αν θέλουμε να έχουμε ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό πανεπιστήμιο που θα οδεύει προς την κατεύθυνση της επίτευξης της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί μια γλώσσα που δεν κάνει αποκλεισμούς και σέβεται το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό παρέχοντας τη δυνατότητα ορατότητας όλων των ταυτοτήτων φύλου».

Ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΔΙΒΙΜ είναι ουσιαστικά το πρώτο ΦΕΚ (1940/19-4-2022/τ.Β΄) που αφορά το ΑΠΘ και στο οποίο δεν γίνεται γενικευτική χρήση του αρσενικού γένους.

Η ένταξη της διάστασης του φύλου σταδιακά στον δημόσιο λόγο του ΑΠΘ αποτελούσε στόχο της προηγούμενης “Επιτροπής Φύλου και Ισότητας” στο ΑΠΘ από το 2015, χωρίς όμως να υπάρξει πρόοδος σε θεσμικό – διοικητικό επίπεδο καθώς δεν υπήρξε βούληση των πρυτανικών αρχών για προώθηση του θέματος. Η υπέρβαση του γλωσσικού σεξισμού αποτελεί στόχο και της νέας Επιτροπής Ισότητας των Φύλων που έγινε με βάση το ν. 4589, η οποία ζητά να εναρμονιστεί το ΑΠΘ με την κείμενη νομοθεσία ως προς τα διοικητικά έγγραφα και σταδιακά να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των υπόλοιπων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου λόγου του, χωρίς, όμως, αυτό να έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Η κα Κογκίδου αναφέρει σχετικά, «τον Δεκέμβριο του 2018, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων είχε ζητήσει ο νέος Οργανισμός του Α.Π.Θ να συνταχθεί σε μη σεξιστική γλώσσα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τη Σύγκλητο. Αν εξαιρέσουμε ορισμένα ερευνητικά προγράμματα που κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των προσωπικών στοιχείων δίνεται η δυνατότητα τρίτης καταχώρησης φύλου, σε επίσημα διοικητικά έγγραφα ή στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ κυριαρχεί ακόμα η δυαδικότητα των φύλων (άνδρας – γυναίκα) και δεν δίνεται η δυνατότητα έκφρασης της ποικιλομορφίας των ταυτοτήτων, ή μη απάντησης (δεν θα ήθελα να απαντήσω)».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις