Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Οι συνήγοροι της οικογένειας, οι οποίοι μιλούν για «κακοστημένη και μεθοδευμένη δίκη», υποβάλλουν διάβημα στον Άρειο Πάγο για τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στον Κορκονέα και παράλληλα ζητούν να γίνει πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων για να εξεταστεί αν ασκήθηκε επιρροή στους δικαστές ή στους ενόρκους. Υπενθυμίζεται ότι το ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε με πλειοψηφία ενόρκων (4 υπέρ προς 3 κατά).

Το διάβημα, όπως ανακοίνωσε η συνήγορος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπεβλήθη στις 10 το πρωί της Πέμπτης, 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook:

«Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχωρούν σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 10 το πρωί, σε επίσημο διάβημα προς τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το οποίο πρόκειται να ζητήσουν όχι μόνον την αναίρεση της αποφάσεως αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου στον καταδικασθέντα για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Ε.Κορκονέα, αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων καθώς και έλεγχο του εάν υπήρξε επηρεασμός δικαστικών προσώπων και ενόρκων, με ενδελεχή έρευνα της διαδικασίας προσδιορισμού, κατάρτισης καταλόγου ενόρκων, κλήρωσης, καθώς και του τι ακριβώς συνέβη στο διάστημα 9 Ιουνίου έως 28 Ιουνίου, που το Δικαστήριο διέκοψε αναιτιολόγητα με αίτημα της υπεράσπισης όπως είχε συμβεί και το έτος 2019, στην πρώτη τότε σκανδαλώδη διαδικασία χορήγησης του ίδιο ελαφρυντικού, που αναιρέθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

«Αν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία»

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δήλωσαν μεταξύ άλλων:

«Η υπεράσπιση του δικαίου είναι πολλές φορές, επώδυνη και τραυματική διαδικασία. Όμως αποτελεί υψηλό καθήκον και αναφαίρετο δικαίωμα τόσο δικό μας ως συνηγόρων όσο και της οικογένειας του Αλέξανδρου. Είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και καθήκον της κοινωνίας και κάθε πολίτη. Αν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Εμείς θα υπερασπιστούμε το Δικαίωμα του αδικοχαμένου παιδιού, της οικογένειάς του, αλλά και κάθε ανθρώπου στη Δικαιοσύνη, ως αναφαίρετη ανθρώπινη και δημοκρατική αξίωση, απαίτηση και προσδοκία.»

Με νεότερη δε ανακοίνωσή τους, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσκαλούν τους πολίτες να αντιδράσουν στην επιβράβευση της δολοφονίας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου:

«Καλούμε την ελληνική κοινωνία και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να αντιδράσει, ειρηνικά και αποφασιστικά, με την παρουσία του, τη φωνή του, τη διαμαρτυρία του, σε αυτή τη νέα προσπάθεια να επιβληθεί η αδικία, η αστυνομική βία και η περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, ακόμη και στη ζωή ενός 15χρονου παιδιού».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις