Ρούλα Πισπιρίγκου: Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε εκ νέου η Ρούλα Πισπιρίγκου, σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, καθώς είχε κληθεί να απολογηθεί για μια νέα κατηγορία, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, όταν το παιδί νοσηλευόταν ακόμη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια τις 08:20 το πρωί, νωρίτερα από την ώρα που αναμενόταν και λίγο πριν από τις 10:30 πήρε ξανά το δρόμο της επιστροφής στον Κορυδαλλό, αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 και η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε στους γιατρούς ότι εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα».

Οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλευόταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες. Το παιδί έφυγε τελικά από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, ουσία που της χορήγησε, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία, η μητέρα της.

Αρνείται την κατηγορία

Η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως έχει αρνηθεί την αρχική κατηγορία για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης και το ίδιο αναμένεται να κάνει και τώρα σε ό,τι αφορά στη συμπληρωματική δίωξη που της ασκήθηκε.

Την ίδια στιγμή, η 33χρονη βρίσκεται, εν αναμονή της απόφασης των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν ή όχι και ποινική δίωξη στην κατηγορουμένη, την οποία μάλιστα έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις