17 μήνες πέρασαν από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κι όμως οι έρευνες των αρχών παραμένουν άκαρπες, όσον αφορά το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου.

Συνάντηση είχαν σήμερα (13/09) η σύζυγος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ενημερωθεί για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία άφηνε αιχμές τόσο για την πορεία των ερευνών, όσο και για ελλιπή ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

«Η εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι μία, πάγια και ξεκάθαρη: Καμία διερεύνηση υπόθεσης δολοφονίας δε σταματά εάν δεν εξιχνιαστεί πλήρως, δεν εντοπιστούν οι υπαίτιοι και αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Η ίδια εντολή ισχύει, προφανώς, και για τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, που διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση ανθρωποκτονίας», ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, πρόσθεσαν πως: «Κάθε απώλεια ζωής είναι μία τραγωδία. Ένας πόνος ψυχής και μια αγιάτρευτη πληγή για πολλές οικογένειες, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Η έρευνα σε όλες -ανεξαιρέτως- τις υποθέσεις θα φθάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να φωτιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια, μέχρι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, μέχρι να βρεθούν οι δράστες. Όσος καιρός και να περάσει. Είναι ζήτημα ήθους, είναι ζήτημα συνείδησης, είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απάντησε μέσω ανακοίνωσης του στην ανάρτηση της Στάθας Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ, καλώντας τη χήρα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου «να επικοινωνήσει απευθείας και να συναντήσει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όποια στιγμή επιθυμεί».

Η συνάντηση δρομολογήθηκε τελικά 48 ώρες αργότερα, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις