Την άτυχη γυναίκα από τη Ρωσία που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 51χρονο Κώστα Βεργάκη αναζητούσαν από το πρωί δύτες και βατραχάνθρωποι.

«Η γυναίκα μου ούρλιαζε στο τηλέφωνο, δεν έχω ελπίδες»

Σε κατάσταση απελπισίας ήταν ο σύζυγος της αγνοούμενης, ο οποίος είχε μία επικοινωνία με τον 50χρονο την ώρα που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο.

Μιλώντας στο Open είπε πως μία ώρα από όταν είχαν φύγει από το σπίτι η σύζυγός του και ο 50χρονος, τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν πως βρέχει πολύ και θα φύγουν.

«Η γυναίκα μου έκλαιγε και φώναζε. Μέσα σε ένα λεπτό μας ξαναπήρε τηλέφωνο ο Κώστας και μας ζήτησε να καλέσουμε το 112. Όταν μιλούσε άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει πιο έντονα. Έκανε σαν τρελή. Πήραμε το 112 και τους είπαμε τι συμβαίνει», είπε.

Ο 50χρονος του είπε πως το αυτοκίνητο είχε πάρει νερό και δεν ήξερε τι να κάνει. Στη συνέχεια κόπηκε η γραμμή και δεν ξαναμίλησαν. Ο ίδιος με τον γιο του έσπευσαν στο σημείο και ήταν εκείνοι που βρήκαν το αυτοκίνητο του θύματος και τον 50χρονο νεκρό μέσα σε αυτό.

Λέκκας για την φονική κακοκαιρία στην Κρήτη: Μέσα σε 10 λεπτά έγινε όλη η καταστροφή – Ήταν σαν να πέρασε τσουνάμι

«Μέσα σε 10 λεπτά έγιναν όλα στην Αγία Πελαγία. Όλη αυτή η καταστροφή, η στιγμιαία πλημμύρα, όπως την λέμε έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας. Αφού πραγματοποίησε μία πρώτη αυτοψία στις καταστροφές που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία, ο κ. Λέκκας μίλησε για μία τεράστια καταστροφή λέγοντας πως «στην Αγία Πελαγία έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής».

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εξήγησε πως «Με μία διοχέτευση του νερού που έπεσε στην πάνω περιοχή, παρέσυρε όγκους λάσπης και εδάφους μαζί με αντικείμενα. Κατέβηκε ως κύμα τσουνάμι προς τη θάλασσα παρασέρνοντας τα πάντα».

Παράλληλα, ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών τόνισε πως κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα ήταν ικανό να σταματήσει μία τέτοια καταστροφή «εξαιτίας του μεγάλου όγκου του νερού αλλά και κυρίως επειδή οι είσοδοι των έργων είχαν απομονωθεί από αντικείμενα, δέντρα, αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν».

Τέλος, ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως πρόκειται για φαινόμενο της κλιματικής κρίσης και «πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Λυγαριά

Το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας δεν άφησε τίποτε όρθιο στην Λυγαριά του δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα οι θάλασσες φούσκωσαν και βγήκαν στην στεριά.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις