Αίσθηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η δήλωση ενός 9χρονου παιδιού που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», το οποίο κατήγγειλε, σύμφωνα με τον πατέρα του, πως «ζει σε μια κόλαση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, το παιδί ανέφερε ότι ερχόταν αντιμέτωπο με πολλές συνέπειες εάν δεν συμμορφωνόταν με αυτό που θέλουν οι παιδαγωγοί. Ο 9χρονος κατήγγειλε, επίσης, ότι τον έβαζαν σε σκοτεινά δωμάτια, τον έβαζαν να πλένει και αν δεν το έκανε σωστά θα είχε πολύ μεγάλη «συνέπεια». Μάλιστα, ανέφερε και ξυλοδαρμό από παιδαγωγό, τόσο στη δομή της Άνοιξης όσο και στη δομή της Καλαμάτας.

Ο πατέρας, όπως είπε, κατήγγειλε το γεγονός του ξυλοδαρμού του παιδιού στην Αστυνομία, πριν από 9 μήνες, και από τότε δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Ξυλοδαρμό του παιδιού από τον παιδαγωγό του κατήγγειλε και η θεία του 9χρονου αγοριού, που το επισκέφθηκε τον πέρσι τον Ιανουάριο και το παιδί ξέσπασε σε κλάματα και της είπε «θεία πάρε με από εδώ μέσα».

«Έχω να δω τα παιδιά μου χρόνια» – Μητέρες καταγγέλλουν τη δομή στον Βόλο [vid]

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», με νέες καταγγελίες να βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, γονείς καταγγέλλουν ότι εδώ και χρόνια δεν τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και απαιτούν να τα συναντήσουν.

Τι απαντά πρώην μέλος του Δ.Σ. για τις καταγγελίες 5 παιδιών

Τι απαντά στο «Tlive» πρώην μέλος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις καταγγελίες 5 παιδιών για σωματική βία στη δομή του Βόλου.

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στην ιστοσελίδας gegonota.news πως δεν έχει δει τα παιδιά της ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, μεταφέρθηκαν από τα Ιωάννινα στον Βόλο. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό. «Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα και προσθέτει: «Με έχουν αποκόψει από τα παιδιά»

Η Αφροδίτη, 40 ετών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρειο Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Βόλο. Και εκείνη καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, για το οποίο η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο . «Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που έβαζαν τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο» υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο,  μετά την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια σε βάρος ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις