Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με τη δράση της «Μαρία Τσάλα» ή Ιρίνα Αλεξάντροβνα – Σμίρεβα, της Ρωσίδας κατασκόπου που ήταν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα.

Το δίκτυο πρακτόρων που ήταν δίπλα της λειτουργούσε, όπως φαίνεται, πολύ καλά, και ένας Αθηναίος δικηγόρος ρωσικής καταγωγής βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο, αλλά τώρα είναι νεκρός.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή Live News έκανε νέες αποκάλυψε σχετικά με το κατασκοπευτικό θρίλερ.

Υπήρχε ένας δικηγόρος, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών, δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της Μαρίας Τσάλλα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της.

Ο εν λόγω δικηγόρος έχει γραφείο στην Ιπποκράτους, έχει ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμος ανάμεσα στη Μαρία Τσάλλα με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι και φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Ο δικηγόρος από την Αθήνα, που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου, σήμερα είναι νεκρός, συγκεκριμένα πέθανε πριν από δύο χρόνια.

Η μητέρα της Μαρίας Τσάλλα –αυτή που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα– εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και έχει φύγει από τη ζωή το 2013, ενώ αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.

Επίσης, τέσσερις με πέντε φορές, τουλάχιστον, την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.

«Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα» λέει συμμαθητής της από το φροντιστήριο

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε καλά κρυμμένο το μυστικό της και κανείς από το περιβάλλον της δεν είχε υποψιαστεί το παραμικρό.

Ο Javi Labourt, ένας Αργεντίνος που ζει στην Ελλάδα και ήταν συμμαθητής της το 2018 σε φροντιστήριο στο οποίο και οι δύο μάθαιναν ελληνικά, μίλησε στο Live News για τη «σχέση» του με τη «Μαρία Τσάλλα».

Ο ίδιος περιγράφει έναν άνθρωπο ντροπαλό και απόμακρο, με εμφανή την αγάπη της για τη φωτογραφία.

«Ήταν φωτογράφος, ταλαντούχα καλλιτέχνης φωτογράφος. Ταξίδευε στην Ελλάδα, έβγαζε φωτογραφίες. Έβγαζε καλές φωτογραφίες, είχε μία πολύ καλή κάμερα. Όταν είσαι καλός φωτογράφος, επενδύεις χρήματα στον εξοπλισμό και αυτό είχε κάνει.

Προσπαθούσε να μάθει τη γλώσσα αλλά δεν ήταν τόσο παρούσα στα μαθήματα. Ήταν ντροπαλή, δεν ήταν πολύ ανοιχτός χαρακτήρας, δεν είχε πολλές συναναστροφές. Την καλούσαμε για φαγητό μαζί μας αλλά δεν ερχόταν. Δεν είχαμε προσωπικές συζητήσεις. Δεν ήταν ανοιχτή για να γίνουμε φίλοι. Δεν ήταν καλόβολη, ανοιχτός χαρακτήρας όπως άλλοι συμμαθητές μου.

Ήταν περίπου στην ηλικία μου, 35 – 36 χρονών τότε. Ήταν αδύνατη, είχε κοντά μαλλιά. Δε θυμάμαι από που μας είχε πει ότι είχε έρθει. Νομίζω μας είχε πει ότι είχε έρθει από τη Γαλλία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις