Μετόπη από την ταράτσα του 13ου ΓΕΛ Πειραιά έπεσε στο πεζοδρόμιο και σε σταθμευμένο όχημα, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

«Για μια ακόμα φορά, έρχεται στο προσκήνιο η επικίνδυνη κατάσταση πολλών σχολικών κτηρίων, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και … περαστικούς!» τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο (πρώην εκπαιδευτήρια Μπαχλιτζανάκη) στο κέντρο του Πειραιά, από το 2017, όταν και μεταστεγάστηκε από τον χώρο του Ζαννείου Ορφανοτροφείου. Πρόκειται για μια παλιά πολυκατοικία, χωρίς προαύλιο χώρο, χωρίς σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες.

Το 13ο ΓΕΛ Πειραιά αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν αναδείξει ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί: πέρυσι, πλημμύρισε ο 3ος όροφος, τα διπλά τζάμια είναι στον «αέρα», οι πόρτες «μένουν στα χέρια», ενώ αρκετά πόμολα έχουν καταστραφεί, ο ανελκυστήρας που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί (είναι πολυκατοικία) συχνά-πυκνά χαλάει και εγκλωβίζονται συνάδελφοι/συναδέλφισσες.

«Απαιτείται η Πολιτεία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αντί να πληρώνει ενοίκια … εις το διηνεκές, άμεσα να ενταχθεί στον προγραμματισμό η κατασκευή νέου, σύγχρονου σχολείου, στο κέντρο του Πειραιά. Να γίνει ό, τι χρειάζεται, ακόμα και απαλλοτριώσεις, αν χρειάζονται (έχουν υποδειχτεί χώροι, έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις)! Τέρμα πια στις δικαιολογίες! Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μεταστέγαση του 13ου ΓΕΛ Πειραιά, που τότε παρουσιάστηκε σαν άμεση, ρεαλιστική και προσωρινή λύση. Αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, παραθέτοντας παράλληλα τα αιτήματά της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις