Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Υγείας, να πάμε σε επίταξη ιδιωτών γιατρών δήλωσε:

«Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, χτες είχαμε 100 περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Ευαγγελισμού Α. Γρηγορόπουλος, ενώ υπογράμμισε πως στον «Ευαγγελισμό» δεν υπάρχει κενό κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μάλιστα, ο μέσος ηλικιακός όρος των διασωληνωμένων έχει πέσει το τελευταίο δίμηνο, με τον μικρότερο ασθενή στο νοσοκομείο να είναι 39 ετών.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αυτή τη στιγμή με βάση την εικόνα που βλέπετε και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, να υπάρχουν γιατροί που να μην είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είναι όλοι γιατροί, δεν υπάρχουν ιδιώτες, είμαστε όλοι γιατροί» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις