Σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Ελέγχου και Νοσημάτων (ECDC) «Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες». H έκθεση περιλαμβάνει συστάσεις προς τα τα κράτη-μέλη ως προς τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12-18 ετών. Προτεραιότητα θα πρέπει να έχει σύμφωνα με το ECDC μόνο ο εμβολιασμός εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης.

Στην έκθεση του ECDC σημειώνεται ότι «καθώς η πορεία της νόσου Covid-19 είναι συνήθως ηπιότερη σε υγιείς εφήβους, θα πρέπει να συνεχιστεί να δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων πριν από τη στόχευση συνολικά στους εφήβους».

Απηχώντας τις εκκλήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για καθυστέρηση της εμβολιασμού των παιδιών στις εύπορες χώρες, δεδομένων των ελλείψεων σε αποθέματα εμβολίων παγκοσμίως, το ECDC προκρίνει ο εμβολιασμός των εφήβων να συνιστά προτεραιότητα μόνο εάν διατρέχουν κίνδυνο να εκδηλώσουν βαριάς μορφής λοίμωξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις