Η Ελλάδα, η ελευθερία του Τύπου και το CBS
Για μία ακόμη χρονιά όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. στα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης φυσικά αμφισβητεί την έκθεση και μεταξύ μας βλέποντας κάποια συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα κάθε μέρα δε τον λες και παράλογο. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
Για να συνεννοηθούμε, η Ελλάδα βρίσκεται στην 89η θέση έχοντας χάσει μία σε σχέση με το προηγούμενο έτος και μπροστά της έχει χώρες από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.
Φυσικά μπροστά της είναι και οι Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκονται στην καθόλου κολακευτική 57η θέση - δυο θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.
Για πάμε να δούμε τι έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εικονιζόμενη ονομάζεται Γουέντι ΜακΜάχον και μέχρι χθες ήταν ένα από τα ανώτερα στελέχη του τομέα των ειδήσεων στο CBS. H ΜακΜάχον παραιτήθηκε επισήμως γιατί υπήρχε ασυμφωνία με τη διοίκηση ως προς τη στρατηγική του δικτύου.
Η αλήθεια είναι όμως πως η παραίτηση ήρθε ως αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων από τη διοίκηση Τραμπ ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοιχτό πόλεμο με το CBS στο οποίο μάλιστα έχει καταθέσει και αγωγή για μία συνέντευξη που είχε δώσει η Κάμαλα Χάρις στο «60 Minutes».
Για όσους θυμάστε ο Μπίλι Όουενς, ο άνθρωπος πίσω από το «60 Minutes» που βλέπουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια Αμερικανοί, προ ημερών χαιρέτησε με δόξα και τιμή το κανάλι καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει τις παρεμβάσεις που υπήρχαν σε μία προσπάθεια της διοίκησης της Paramount να τα βρει με τον Λευκό Οίκο.
Μία από τις φωνές που ακούστηκαν πρώτες προς υπεράσπισή του ήταν και αυτή της ΜακΜάχον που από χθες αποτελεί παρελθόν για το δίκτυο.
Διαβάζοντας την έκθεση σημειώνω ότι η Ελλάδα είναι πίσω από χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ζάμπια και η Γκαμπόν.