Η ιστορία γράφεται από αυτούς που επιβιώνουν
Μια ζεστή Κυριακή του Μαΐου, κάπου στην Αραβία, μπορεί να ζήσουμε το δικό μας Rumble in the Jungle. Αρκεί να επιβιώσουν οι «αιώνιοι» από τα εμπόδια της μοίρας την Παρασκευή.

Αν μου έλεγε κάποιος πριν από 3-4 χρόνια, πως θα καθόμουν στο lobby του Hilton στο Yas Island του Άμπου Ντάμπι, περιμένοντας καρτερικά ανάμεσε σε Άραβες την άφιξη των ομάδων του Final 4 της Euroleague, δεν θα τον αποκαλούσα τρελό ακριβώς, αλλά θα είχα τις αμφιβολίες μου.
Κι όμως, αυτή είναι η σημερινή μου ημέρα, να ‘ναι καλά τα χρήματα που φαίνεται πως τρέχουν από τα μπατζάκια των προαναφερθέντων Αράβων. Η μπασκετική Ευρώπη μετακομίζει αυτές τις ημέρες 4-5 ώρες πιο ανατολικά, απ’ ό,τι την έχουμε μάθει εδώ και δεκαετίες. Σημεία των καιρών. Εδώ, κανά χιλιόμετρο μακριά από την πίστα της Formula 1, θα μάθουμε την Κυριακή τον επόμενο Πρωταθλητή Ευρώπης, τον πρώτο που θα στεφθεί… εκτός Ευρώπης!
Γενικά, η κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι είναι... too much. Όλα είναι στο πολύ τους. Μεγάλα κτίρια, υπερπολυτελή αυτοκίνητα, πολλή ζέστη, ανυπόφορη υγρασία, τεράστιο γήπεδο. Και στην μέση ένα F4, που είναι φανερό πως για τους ντόπιους, είναι ένα ακόμα event. Πιο πολλές διαφημίσεις είδα στους δρόμους για ένα comedy show που θα γίνει τέλη του μήνα στην Etihad Arena, παρά για το μπασκετικό γεγονός της χρονιάς για τους ευρωπαίους.
«Κι εμείς τι δουλειά έχουμε εδώ;», θα αναρωτηθεί κάποιος. Σωστή ερώτηση, που θα απαντηθεί καλύτερα σε λίγα χρόνια, όταν θα καταλαγιάσει η σκόνη με την είσοδο του ΝΒΑ στην ευρωπαϊκή αγορά και θα μάθουμε ποιος πάει πού και ποιος θα καρπωθεί τα οφέλη.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ