Ο καιρός... τρελάθηκε: Σάββατο με 40άρια - Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες
Η θερμοκρασία το Σάββατο (24/5) άγγιξε σχεδόν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή.

Σχεδόν στους 40 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος το Σάββατο (24/5). Η υψηλότερη θερμοκρασία για την συγκεκριμένη ημέρα καταγράφηκε, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ηράκλειο, με 39.6 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 241 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι θερμοκρασίες το Σάββατο ήταν πολύ υψηλές, κάτι που θα ανατραπεί την Κυριακή, καθώς η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.
Πού θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή 25 Μαΐου στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.
Πιο αναλυτικά, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
α. Στη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια από νωρίς το απόγευμα και μέχρι και το βράδυ.
β. Στην κεντρική Μακεδονία από νωρίς το απόγευμα και μέχρι αργά τη νύχτα.
γ. Στις Σποράδες τις βραδινές - νυχτερινές ώρες.
δ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26-5-2025).