Καταγγέλλει η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Ναργκίς Μοχαμαντί: «Θέλουν να με εξοντώσουν»
Η Επιτροπή Νόμπελ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρεται σε άμεσες και έμμεσες απειλές προς την Μοχαμαντί.

Η Ιρανή βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί καταγγέλλει ότι έχει δεχτεί «άμεσες και έμμεσες απειλές για τη φυσική της εξόντωση» από τις ιρανικές Αρχές, όπως δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου, η Επιτροπή Νόμπελ, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της.
Αυτές οι απειλές «καταδεικνύουν σαφώς ότι η ασφάλειά της διατρέχει κίνδυνο, εκτός εάν δεσμευτεί να τερματίσει κάθε δημόσια εμπλοκή στο Ιράν», καθώς και «όλες τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε η Επιτροπή Νόμπελ σε ανακοίνωσή της.
Η Μοχαμαντί τιμήθηκε με το βραβείο το 2023 για «τον αγώνα της κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν και για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».