Κεφαλογιάννη για το επεισόδια στη Σύρο: «Θλιβερές οι εικόνες - μιλάμε για ρατσισμό»
Νομίζω συνολικά ο ελληνικός λαός ως ένα μήνυμα που θέλει πάντα να στείλει προς τους επισκέπτες στο εξωτερικό είναι ότι είναι καλοδεχούμενοι σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.
Την δυσαρέσκεια της για το μπλόκο σε ισραηλινούς επισκέπτες στη Σύρο, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού στη σκια και της ταξιδιωτικής οδηγίας που εξέδωσε το Ισραήλ για τη χώρα μας.
«Είναι απόλυτα θλιβερά αυτά που είδαμε στη Σύρο και σε καμία περίπτωση δεν είναι εικόνες και συναισθήματα που εκφράζουν ούτε την ελληνική πολιτεία, ούτε τον ελληνικό λαό», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, ένας φιλόξενος προορισμός για όλους, σημείωσε η κ. Κεφαλογγιάνη και ξεκαθάρισε πως «ανεξάρτητα αν οι επισκέπτες αυτοί προέρχονται από τη μία χώρα από την άλλη, δηλαδή ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους.»
Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο ο ρατσισμός
«Είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία, είμαστε μια χώρα η οποία στην περιοχή αυτή μιλάει πάντα για την ανάγκη να υπάρχει ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια» τόνισε με έμφαση η υπουργός μιλώντας στο Action 24 και συμπλήρωσε «επειδή και το κομμάτι της φιλοξενίας είναι ένα από αυτά που θεωρούμε ως πλεονέκτημά μας ανταγωνιστικό στο κομμάτι του τουρισμού, είναι ένα κομμάτι της ταυτότητάς μας, εάν μην τι άλλο, αυτό θα πρέπει να το επιβεβαιώνουμε σε κάθε μας εκδήλωση. Όμως, είναι άλλο πράγμα η διαμαρτυρία που θα σας πω, ο καθένας έχει προφανώς συνταγματικά το δικαίωμα και την ελευθερία να διαδηλώσει, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι, και να εκφράσει την όποια του σκέψη και διαφωνία.
Άλλο αυτό και άλλο να απαγορεύεις την αποβίβαση επισκεπτών και μάλιστα επειδή ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη εθνικότητα. Δεν μιλάμε λοιπόν για διαμαρτυρία, εκεί μιλάμε απλώς για ρατσισμό.
Νομίζω συνολικά ο ελληνικός λαός ως ένα μήνυμα που θέλει πάντα να στείλει προς τους επισκέπτες στο εξωτερικό είναι ότι είναι καλοδεχούμενοι. »