Κίνηση: «Φρακαρισμένος» ο Πειραιάς - Όπου φύγει-φύγει οι εκδρομείς του Πάσχα
Προβλήματα εντοπίζονται μόνο στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά σημάδι ότι η πασχαλινή έξοδος των εκδρομέων είναι στην κορύφωσή της.

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και η κίνηση της εξόδου, ενόψει του Πάσχα κορυφώνεται. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Αθήνας φαίνεται ότι έχουν ήδη φύγει. Τα σχολεία είναι κλειστά από τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ και στις δημόσιες υπηρεσίες οι ταχύτητες έχουν κατέβει. Το αποτέλεσμα της υπολειτουργίας φαίνεται και στην κίνηση στους δρόμους.
Προβλήματα εντοπίζονται μόνο στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά σημάδι ότι η πασχαλινή έξοδος των εκδρομέων είναι στην κορύφωσή της. Επίσης, δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων εντοπίζεται και στη Λεωφόρο Αθηνών από το Δάσος μέχρι και τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
Στον αντίποδα εκεί που τις άλλες εργάσιμες η κατάσταση φαντάζει χαοτική η εικόνα το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης είναι πολύ διαφορετική.
Ακόμα και στην κάθοδο του Κηφισού που τις άλλες εργάσιμες ημέρες είναι από νωρίς το πρωί μπλοκαρισμένη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η εικόνα είναι διαφορετική. Τα οχήματα κινούνται με υψηλές ταχύτητες ενώ και στους άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, όπως η Κηφισίας, η Μεσογείων η κατάσταση είναι παρόμοια με λίγα οχήματα στο οδόστρωμα.
Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στον Καρέα στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Αττική Οδό.

Το αδιαχώρητο στα λιμάνια
Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα για τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 20 απόπλοι, ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν τουλάχιστον 22.190 επιβάτες.
Από το λιμάνι της Ραφήνας θα αποπλεύσουν 10 πλοία με επιπλέον 4 δρομολόγια για Μαρμάρι, ενώ θα αναχωρήσουν τουλάχιστον 9.800 επιβάτες.
Από το λιμάνι του Λαυρίου θα πραγματοποιηθούν 10 απόπλοι, ενώ θα αναχωρήσουν 2.843 επιβάτες.
Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση των επιβατών, ενώ καλό είναι οι εκδρομείς του Πάσχα να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Χθες Μ.Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, ενώ αναχώρησαν 18.558 επιβάτες.
Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 11 πλοία με 5.615 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου απέπλευσαν 6 επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.348 επιβάτες.