Κονκλάβιο: Στη Ρώμη έφτασαν οι εκλέκτορες καρδινάλιοι - Τα διαμερίσματα και ο όρκος των λαϊκών
Οι τελευταίες διαδικασίες πριν την έναρξη συνεδρίασης για την εκλογή του νέου Πάπα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βατικανό.
Στη Ρώμη έχουν φτάσει όλοι οι εκλέκτορες καρδινάλιοι, 133 στον αριθμό, οι οποίοι, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαΐου, θα πάρουν μέρος στην έναρξη της διαδικασίας εκλογής του νέου Ποντίφικα, όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό.
Επιπλέον, κληρώθηκαν τα διαμερίσματα στα οποία θα διαμείνουν οι καρδινάλιοι, μέχρι την εκλογή του Πάπα, μέσα στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, όπου είχε επιλέξει να διαμένει και ο Φραγκίσκος.

Την ώρα αυτή, παράλληλα, οι λαϊκοί υπάλληλοι του Βατικανού, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους καρδινάλιους στο έργο τους, δίνουν όρκο ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν καμιά λεπτομέρεια απ’ όσα πρόκειται να συμβούν κατά τις διάφορες ψηφοφορίες, στο εσωτερικό της Καπέλα Σιξτίνα.
Η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή του νέου πάπα είναι των δυο τρίτων, δηλαδή 89 ψήφων.


Σήμερα Δευτέρα (5/5) το απόγευμα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες συνεδριάσεις του συνόλου των καρδιναλίων (εκλεκτόρων και μη), στις οποίες γίνεται αναφορά στο μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και στο προφίλ που θα πρέπει να έχει ο νέος Ποντίφικας.