Η Ιωάννα Μαλέσκου η ξανθιά παρουσιάστρια που όλοι αναφέρονται σε αυτή ως η «Μενεγάκη της Κρήτης», όπως όλα δείχνουν αφήνει το νησί την μεγαλόνησο και έρχεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου, η όμορφη παρουσιάστρια βρίσκεται ένα βήμα πριν την συμφωνία της με τον ΣΚΑΪ και όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει την εκπομπή που θα παρουσίαζε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, εκτοπίζοντας τον Γιώργο Λιάγκα και την εκπομπή του. Η λαμπερή Ιωάννα που αντιδρά σε όσους την παρομοιάζουν με την Ελένη Μενεγάκη χρωστάει πολλά στον Νίκο Μουτσινά, ο οποίος την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα μέσω της εκπομπής του.

«Δεν θέλω στη ζωή μου να μοιάζω με κάποιον, γιατί θα είμαι κόπια. Εγώ είμαι εγώ, δεν αντιγράφω κανένα».

Όπως αποκάλυψε η ίδια όμως στο παρελθόν είχε συζητήσει και με τον Alpha, ώστε να πάρει τη θέση τη Ελένης Μενεγάκη, όμως, τελικά δεν τα βρήκαν.

Γεννημένη στην Πρέβεζα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Ιωάννα, η τρίτη κόρη της οικογένειας, είναι ένα κορίτσι το οποίο νιώθει την ανάγκη να αλλάξει τον κόσμο, «ήθελα να μη στεναχωριέται κανείς, δεν ήθελα την αδικία».Έδωσε πανελλήνιες και ήθελε να μπει στη Νομική αλλά τελικά μπήκε στο παιδαγωγικό. Με το που ορκίστηκε και πήρε πτυχίο, η Ιωάννα έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κρήτη. Η δασκάλα Ιωάννα αρχίζει να μετατίθεται πλησιάζοντας το Ηράκλειο. Τότε κάποιος γνωστός την προσέγγισε και την παρότρυνε να δοκιμάσει την τύχη της σε διαγωνισμό ομορφιάς και κάπως έτσι δήλωσε συμμετοχή. Το 2017 λοιπόν η Ιωάννα Μαλέσκου στέφεται «Μις Κρήτη».

Εκείνη την περίοδο αρχίζει να πλησιάζει και η τηλεοπτική διαδρομή. Η Ιωάννα ουσιαστικά γυρίζει γύρω-γύρω από την τηλεοπτική αρένα και τελικά ανοίγει μια μικρή πόρτα για να κάνει το ξεκίνημα αρχικά σε ένα μικρό κανάλι. Η Ιωάννα Μαλέσκου κατάλαβε ότι της άρεσε ο χώρος της τηλεόρασης και έτσι έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα στο Κρήτη TV, όπου παρουσιάζει την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», επί δυόμιση ώρες καθημερινά. Εκτός από την ψυχαγωγία, η Ιωάννα ασχολείται και με την επικαιρότητα στην εκπομπή της.