Η Μόνικα Μπελούτσι πρόκειται να βρεθεί στην σκηνή του Ηρωδείου και θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας. Λίγες μέρες πριν κάνει αυτό το σημαντικό βήμα, η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «φλΕΡΤ» για τη συγκεκριμένη παράσταση.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκριθούμε με την Μαρία Κάλλας, επειδή εκείνη ήταν μια μεγάλη γυναικεία προσωπικότητα και εξαιρετική καλλιτέχνης. Είμαι πολύ προσεκτική, την προσεγγίζω διότι την σέβομαι τόσο πολύ» είπε η Μόνικα Μπελούτσι και πρόσθεσε:«Θεωρώ ότι ο Tom Volf με επέλεξε επειδή είναι αυτό το μεσογειακό κομμάτι της προσωπικότητας μου που με κάνει να την θυμίζω». «Θεωρούσα ότι είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία και στη δουλειά μας πάντα ψάχνουμε την πρόκληση» τόνισε.

«Η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση εάν έγραφε ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά.

Αν και η εμφάνισή της στο Ηρώδειο θα είναι η πρώτη για τη Μόνικα Μπελούτσι, η Ιταλίδα ηθοποιός επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα. Για τη σχέση της με τη χώρα μας, η Μόνικα Μπελούτσι δήλωσε με χαμόγελο: «Αγαπάω την Ελλάδα! Δεν ξέρω γιατί αλλά, όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν στο σπίτι μου και ίσως να μην είναι σύμπτωση το γεγονός ότι παίζω την Μαρία Κάλλας. Ήταν Ελληνίδα και ίσως να ήταν η κουλτούρα μας και η όλη σχέση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Νομίζω ότι είμαι η «κόρη» αυτών των δυο πολιτισμών.

Ωστόσο, παρά τα πολλά χρόνια λαμπρής καριέρας στον κινηματογράφο, η Μόνικα Μπελούτσι αρνείται να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της. «Δεν μου αρέσει να περιγράφω τον εαυτό μου, προτιμώ να κρίνομαι, παρά να κρίνω» λέει χαρακτηριστικά.

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης, με τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της Μαρία Κάλλας είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020.