Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ο Χρήστος Δάντης φρόντισε να φέρει στην επιφάνεια μία άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια. Όντας σε πνεύμα… εορτών, ο τραγουδιστής θυμήθηκε πως όταν ήταν μικρός ζήτησε από την ημέρα του ένα βιβλίο, το οποίο ήταν έκπτωση. Συγκεκριμένα, εγκυκλοπαίδεια, τον «Σχολικό Σύμβουλο». Ωστόσο, η μητέρα του δεν είχε χρήματα για να του το αγοράσει. Έτσι, ο πατέρας του φίλου του, Μπάμπη, του αγόρασε την εγκυκλοπαίδεια και του την έκαναν έκπληξη.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Σήμερα τελείωσαν οι γιορτές επίσημα και θυμήθηκα ένα περιστατικό της παιδικής μου ηλικίας.
Είμασταν στην Τρίτη δημοτικού όταν κάποιοι πλασιέ πουλούσαν με έκπτωση μια εγκυκλοπαίδεια,τον «Σχολικό Σύμβουλο». Απ όσο θυμάμαι,πήραν όλα τα παιδιά της τάξης εκτός από μένα. Η Μάνα μου με το ζόρι με μεγάλωνε και της έβγαινε η γλώσσα απ’ τη δουλειά της σαν γαζωτρια φασόν που πληρωνόταν με το «κομμάτι». Αν και Χάρηκε πολύ όταν της το ζήτησα γιατί είχε φετίχ τα βιβλία (απ την Α’ τάξη μου πέταξε όλα τα παιχνίδια κι έκτοτε υπήρχε ρητή γραμμή τα δώρα να είναι μόνο βιβλία,ρούχα η παπούτσια),δε μπορούσε.
Εγώ έκανα παρέα εκείνη την περίοδο μ ένα παιδί απ την τάξη,τον Μπαμπη,που οι υπόλοιποι δεν είχαν πάρε-δώσε γιατί ήταν ο πιο ευτραφής και καταλαβαίνετε,τα παιδιά είναι σκληρά μεταξύ τους. Ο Μπάμπης με είδε σε μια γωνία στεναχωρημένο κι όταν με ρώτησε του είπα το λόγο.

Στο σπιτι τον είδε ο Πατέρας του που ήταν Χασάπης,κι αυτή ήταν μια δουλειά με αποδοχές εκείνη την εποχή,να κλαίει κι όταν τον ρώτησε του είπε «Ο Βλαχάκης δε θα πάρει την εγκυκλοπαίδεια γιατί η μάνα του δεν έχει τα χρήματα».
Την επόμενη μέρα πήραν τη Μάνα μου τηλέφωνο να πάω απ το σπιτι τους χωρίς να γνωρίζω κάτι κι ο πατέρας του Μπαμπη μου είχε αγοράσει τα τρία αυτά βιβλία. Ποσο συγκινούμαι όταν το θυμάμαι.
Α ρε Μπάμπη τι χαρά μου χες δώσει εσυ κι οι γονείς σου!
Ποσο σας θυμάμαι κάθε Χριστούγεννα όλους σας κι ας χαθήκαμε με τα χρόνια..
Να δίνετε,να χαρίζετε.
Κάποιο άνθρωποι το θυμούνται για πάντα!
Χρόνια Πολλά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις