Μακάβριο περιστατικό στο Ηράκλειο: Υπεύθυνοι κοιμητηρίου άφησαν νεκρό χωρίς τάφο - Τι απαντά ο Δήμος
Οι υπεύθυνοι κοιμητηρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν άφαντοι με αποτέλεσμα ο νεκρός να μείνει χωρίς τάφο μετά την κηδεία του.
Ένα αδιανόητο και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς oι οικείοι ενός 50χρονου άνδρα, χρειάστηκε να περιμένουν μετά την εξόδιο ακολουθία, για περισσότερο από μία ώρα ώστε να ταφεί ο άνθρωπος τους!
Η κηδεία τελέστηκε κανονικά και η σορός του άτυχου 50χρονου μεταφέρθηκε έξω από το ναό και τοποθετήθηκε από το γραφείο κηδειών στη νεκροφόρα για την τελετή της ταφής.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου των υπαλλήλων του γραφείου τελετών ώστε να εντοπίσουν κάποιον υπεύθυνο του κοιμητηρίου, ο οποίος θα τους υποδείκνυε με τη σειρά του, τον ακριβή χώρο όπου θα ενταφιαζόταν ο νεκρός.
Όπως καταγγέλλουν συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος χρειάστηκε να περιμένουν για περισσότερο από μια ώρα στη ζέστη, ενώ όταν επεδίωξαν να απευθυνθούν στην υπηρεσία του νέου κοιμητηρίου που εδρεύει στο χώρο, βρήκαν την πόρτα… ερμητικά κλειστή!
Τη λύση τελικά έδωσαν οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών, οι οποίοι έψαξαν στο χώρο του νεκροταφείου και βρήκαν ένα παλιό άδειο τάφο στο βάθος των εγκαταστάσεων, όπου και κήδεψαν τον 50χρονο, δίνοντας τέλος στην περιπέτεια της οικογένειας, η οποία τώρα ζητά απαντήσεις από τους υπευθύνους.
Η απάντηση της δημοτικής αρχής
Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου απάντησε ότι το περιστατικό οφείλεται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν επτά κηδείες, ενώ στο νέο κοιμητήριο βρισκόταν σε υπηρεσία μόλις ένας υπάλληλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο μοναδικός αυτός υπάλληλος να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο εργασίας.
Η δημοτική αρχή εκφράζει τη θλίψη της για το συμβάν και τονίζει ότι αναμένεται σύντομα η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων, ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.